News thumbnail

В Канада арестуваха тийнейджър просто заради това, че раздава Библии

В Албърта, Канада, полицаи са арестували тийнейджър, който раздавал  Библии на улицата, след като група ЛГБТ активисти започнали да се карат с него.

16-годишният Джош Александър потвърди в Туитър, че „е бил арестуван с белезници и откаран в районното, защото е предлагал на ученици безплатни Библии и то на обществено място в Калгари“.

В крайна сметка Александър е бил освободен, но му е било казано, че ако отново раздава Библии, „ще бъде арестуван и срещу него ще бъдат повдигнати обвинения“.

Джош споделя, че атаките от ЛГБТ активистите, нито арестът му от полицията в Калгари ще го разубедят да раздава Библии и да споделя Балговестието с хората около него. В туитър той пише, че ще продължава да раздава Библии, добавяйки: „Не се срамувам от Благовестието на Христос“.

Той пише още: „Няма да се поддам на натиска на ЛГБТ тълпата или корумпираната държава. Ще продължа да разпространява истината в любов.“

Максим Берние, лидер на Народната партия на Канада, осъди служителите на реда за очевидния им двоен стандарт при раздаването на правосъдие.

„Ако подпалите църква в тази страна, полицията няма да отдели никакви ресурси, за да ви залови“, пише той. „Ако обаче раздавате Библии на тротоара – или организирате митинг в защита на основните права във време на истерия – веднага ще бъдете арестуван и глобен. Ние сме болно общество."

Това не е първият път, в който Александър има сблъсък с полицията заради възгледите си.

Както Faithwire съобщи в началото на март, Джош е бил арестуван, след като изразил позицията си срещу политиката на училището, в което учи, за въвеждането на транссексуални тоалетни.