News thumbnail

Има информация, че полицаи са пребила до смърт иранска ученичка, защото е скъсала снимка на бивш ирански лидер

 Съобщава се, че полицаи са пребила до смърт иранска ученичка, след като открили скъсана снимка на бивш ирански лидер в един от нейните учебници.

 Момиче на име Пармис Хамнава е било в училището си в Ираншахр, когато полицаи влезли в сградата за обиск. Те открили, че снимката на бившия ирански лидер Рухола Хомейни, намираща се в един от учебниците на момичето, е скъсана в една от нейните книги.

 Твърди се, че след това полицаите я пребили пред другите ученици.

 Според Daily Mail, след побоя Хамнава започнала да кърви от носа си и била закарана в болница. Момичето починало няколко часа по-късно.

 Докладите също така показват, че иранските разузнавателни служби са заплашили нейното семейство и приятели да не съобщават за смъртта й в медиите.

 Полуофициална новинарската агенция „Tasnim“, която е свързана с  корпуса на гвардейците на ислямската революция, дори съобщила, че в училището няма такъв ученик и като цяло никой никъде не е бил убит.

 Припомняме, че протестите в Иран започнаха поради това, че полицаи убиха на 22-годишна иранка заради това, че не носела правилно хиджаб.

 Според CBN News до сега, по време на протестите, са били убити най-малко 253 души, включително 34 деца.

 Оказва се, че побоите над ученици в училищата в Иран вече са практика. Съобщава се, че в края на октомври 15-годишно момиче в северозападен Иран е било бито, отново от полицаи и отново по време на проверка в училището, което посещавала.

 Момиче на име Асра Панахи, отказала пее химн, възхваляващ лидера на страната. Ето защо била бита толкова тежко, че трябвало да бъде откарана в болницата - починала малко след това. 

 Профсъюзът на учителите в Иран осъди „бруталните и нечовешки“ нападения и призова за оставката на министъра на образованието Юсеф Нури.

 Ученици от цялата страна казват, че скорошните смъртни случаи още повече са обединили протестиращите срещу исламския режим.

 „Не е само смъртта на Асра“, казва 19-годишно иранско момиче пред „The Guardian“. „Ислямският режим убива хора вече 40 години, но до сега гласовете ни не се чуваха. Нека светът знае, че това вече не е протест – ние призоваваме за революция! Сега, когато целият свят е насочил вниманието си към нас, ние заявяваме - няма да спрем.“