News thumbnail

Екипи на „Операция благословение“ доставят медицинско, защитно оборудване и надежда във Филипините по време на кризата COVID-19

„Операция благословение“  e  на Филипинските острови  и снабдява нуждите от медицинските маски и други предпазни средства, които са в недостиг поради пандемията COVID-19.

Въпреки риска от заразяване, служители на ОБ доставиха защитни средства на болниците в Манила - бяха раздадени защитни шапки и обувки за еднократна употреба, защитни облекла, маски, спирт, ръкавици, сапун и сулфат, таблетки с аскорбинова киселина.

ОБ не пропусна да занесе и Библии в болницата.

Д-р Рафаел Мартинес от болница Валенсуела в Манила заяви, че така необходимите доставки ще защитят хората, работещи на фронтовата линия.

„Наистина е чест и благословени за нас. Всичко, което бе доставено ще помогне за защитата на нашите фронтлинери в тяхната борба срещу вируса.“
   
Операция Благословение ще раздаде защитни материали и Библии в още 20 болници през следващите дни.

Местен пастор също се присъедини към екипа на ОБ. Пастора води доброволците и персонала на всяка болницата в молитва  за пациентите и за здравните работници в съответната болница.

Освен всичко останало, вирусът силно повлия и върху икономиката на Филипините. В момента много семейства са изправени пред финансови затруднения.