News thumbnail

Пастор събра над 160 000 долара за 5 деца, останали сираци, след като баща им загинал при катастрофа, а майка им при раждане

Благодарение на публичен призив от техния пастор, повече от 160 000 долара бяха дарени в помощ на пет деца в Де Мойн, Айова, САЩ, които останаха сираци, след като баща им - християнин бежанец загина в автомобилна катастрофа в петък, само четири месеца след тяхната майката почина при раждане.

Пастор Юджийн Кирухура от църква Шалом Ковенант () в Урбандейл описа  трагедията сполетяла децата на GoFundMe страница в неделя.

Бащта на децата, 30-годишният Кайра се преместил в Де Мойн със семейството си преди две години като бежанци от Демократична Република Конго. В петък, според информация на шерифа на окръг Маршал, той е шофирал по магистрала Айова 330, окръг Маршал. Около 14:05 часа., поради усложнените пътрни условия в следствие на снежна буря, колата му излязла от пътя и пада в намиращата се в близост река. Според последни данни баща на децата е пътувал към завода за преработка на свинско месо JBS в Маршалтаун, в който работел.

Пастор Кирухура  споделя, че когато стартирал кампанията за набиране на средства в помощ на сираците, целта била да се съберат 60 000 долара, с които да се покрият разходите за погребението на бащата и да се създаде фонд за подпомагане на децата.

След огромената съпричастност получена от обществеността е напълно възможно да се съберат 200 000 долара.

Според доклад на KCCI Кайира е издържал цялото семейството. Неговите болни възрастни родители сега се грижат за децата му, но те не могат да работят.

„Децата могат да живеят при своите баба и дядо, но те не могат да работят, понеже не знаят английски, а и здравето им е разклатено“, казва пасторът на KCCI.