News thumbnail

Петима рибари споделят Благовестието и отдават слава на Бог за тяхното спасяване след потъването на кораба им: „Доверете се на Христос“

Група рибари, чийто кораб потънал рано сутринта в неделя по време на риболов в Карибите, казват, че благодарение на Бог сега са живи.

Според информация на „Trinidad and Tobago Newsday“, петимата мъже на борда на кораба „Crystal Eye“ са били: капитан Джеймс Кируан на 59 години; Джером Ником на 63 години.; Кайл Дайър на 31 години; Азим Бакш на 35 години и Кестън Фредерик на 36 годни.

Мъжете се опитали да помолят за помощ чрез радио станцията си, но за съжаление сигналът не бил достатъчно силен или ясен, и спасителите не могли да разберат как да ги намерят. 55-футовият тринидадски риболовен кораб потънал близо до брега на Югозападно Тобаго малко след полунощ.

Въпреки леденостудената водата, мъжете облекли спасителни жилетки и скочили в морето. Носели се два часа по вълните, преди бахамския кораб, „The Siem Spearfish“, да се натъкне на уплашените рибари и да ги спаси.

Мъжете благодарят на Бог, че е отговорил на молитвите им и ги е запазил живи.

Джером Ником споделя пред Newsday: „Благодаря на Бога, отдавам Му цялата чест, слава и хвала. На всеки, който ме слуша сега искам да кажа -  вярвайте в Христос. Той е този, който ни спаси. Бог ни заведе до кораба, който ни спаси. Никой нямаше да може да ни види посренощ в морето.“

Кайл Дайър на свой ред разказва: „Водите бяха бурни, наистина бурни. Ако не беше Бог, нямаше да сме живи днес.“

Къртис Дъглас, президент на Асоциацията на рибарите в Тобаго (ATFA), каза пред сайта Newsday, че спешните повиквания от кораба Crystal Eye са били „приглушени“ и е било трудно да се разбере какво казват рибарите.

„Не можахме да получим точната информация, защото радио сигнала беше слаб и неясен“, каза Дъглас. „Това беше между полунощ и един часа (неделя сутринта).“

След измъкването им от водата, рибарите са транспортирани до пристанището Скарбъро, където медицински персонал лекува Кестън Фредерик от хипотермия, но никой от мъжете не се нуждае от хоспитализация.

Агенцията за управление на извънредни ситуации на Тобаго (TEMA) изрази своята благодарност към бахамския екип и всички спасители и екипи за бързо реагиране.

„Благодарности на екипажа на Siem Spearfish и на всички участващи спасителни групи за бързите действия и помощта оказана на рибарите“, написа TEMA във Facebook.