News thumbnail

В Ухан няма нови случаи на заразяване с коронавирус

Китайското министерство на здравеопазването твърди, че в епицентърът на заразата - Ухан и заобикалящата го провинция Хубей няма нови случаи на заразяване.
 
Министерството (на здравеопазването на Китай) заяви, че резултатите през последните 24 часа показват 34 нови случая, всички открити при хора, пристигащи от чужбина.
 
Регистрирани са осем нови смъртни случая, всички са в Ухан.
 
В пика на заразата в Ухан се регистрираха по хиляди нови случаи на коронавирусна инфекция ежедневно, и това пренатоварваше здравната система.
 
Новите случаи на заразяване (от пристигащи хора) са - 21 в Пекин, девет в южната производствена зона на Гуандун, два в Шанхай и по един в крайбрежните Чжэцзян и Хейлундзян в далечния североизток.
 
Китай едва сега започва да освобождава драконовските ограничения за пътуване в страната, но засилва 14-дневните карантинни разпоредби за пристигащите в Пекин и Шанхай от чужбина. Това се случва на фона на очакванията за нов приток на хора, които се връщат по домовете си.
 
До момента Китай е регистрирал общо 80 928 потвърдени случаи на заразяване с коронавирус. Смъртните случаи са 3 245,     70 422 души са вече изписани от болниците, а 7 263 остават за лечение.